Marmor fliser

Marmor og brugen af marmorfliser er efter mange års hvile endelig genopstået indenfor nye og moderne rammer, der bobler af eksklusivitet og stil af højeste klasse.

Den sorte marmor er så småt ved at vinde anerkendelse på lige fod med den førende hvide marmor og dens grønne efterkommer. Indenfor denne genre af natursten forefindes der den største variation i farver, struktur og egenskaber. I selv samme stentype kan der være stor variation og dermed skaber man et æstetisk smukt udtryk, som ikke kan kopieres med andre materialer.

Marmor fliser er utrolig holdbare, hvilket gør, at du sagtens kan have dem i mange år. De fleste mener faktisk, at de bliver pænere med årene. Vi har et bredt udvalg af marmorfliser, der både kan give dit hjem en klassisk eller rustik stil, afhængigt af hvad du er til.

Overvejer du travertinfliser? Så læs med her og bliv klogere på materialet, vedligeholdelse og de forskellige typer af travertin.

Travertin og marmor fliser er velegnede, hvis du gerne vil lægge fliser, der giver rummet liv. Det er nemlig de egenskaber, der er forbundet med flere former for natursten, såsom travertin, marmor og antikt marmor. Travertin kan bruges i alle husets rum, og giver en dejlig ”blød” og elegant følelse til gulvet samt rummets helhed.

Hvad er travertin?

Travertin (og andre natursten) absorberer fedt, olie og syre relativt let, så derfor er vores klare anbefaling en imprægnering eller voksbehandling. Vores dygtige fliseeksperter vejleder dig gerne i den rigtige behandling. Ved rengøring af travertinfliser anbefaler vi en neutral sæbe og vand, da hårde rengøringsmidler nedbryder den kalk, der er i naturstenen.

Typer af travertin fliser

Der findes to forskellige typer af travertin fliser. Den antikke, der er ubehandlet og den klassiske som er behandlet.

Antik travertin

Den antikke travertin er ubehandlet, og derfor giver et rustikt og naturligt look. Derudover forekommer flisen med slåede kanter. Overfladen på den antikke travertin er altså ujævn og med små huller. Da flisen er ubehandlet er den også en anelse med sart end den klassiske travertin. 

Se eksempler på antikke travertin fliser her

Klassisk travertin

Den klassiske travertin bliver produceret hos de diverse producenter, hvor de behandles. Behandlingen går ud på, at man samler støvet fra udskæring processen. Støvet blandes op med lim, og derefter spartles flisen. Afslutningsvis bliver flisen slebet. 

Se eksempler på klassiske travertin fliser her

Udskæring af klassisk travertin 

Klassiske travertin fliser kan skæres på to forskellige måder – som vaincut eller som crosscut. Dette giver muligheden for medbestemmelse over det endelige look. 

Vaincut:

Den ene måde som travertin kan skæres på er som vaincut. Dette vil sige, at man i skæring processen skærer langs med de årer, der forekommer i naturmaterialet. 

Crosscut:

Den anden måde er det modsatte af vaincut, hvor man altså med crosscut skærer på enten kryds eller tværs af årerne i flisen.

Køb dine travertin fliser hos Flisekompagniet

Flisekompagniet har stor erfaring med at sælge travertin fliser, der kommer fra nogle af verdens førende producenter. Travertin er et naturprodukt og minder på mange områder om marmor, men er mere rustikt. Travertin er en stenart og består af sedimenter fra levende organismer. Det er med til at give travertin fliser et særpræget og flot udtryk. På mange måder er travertin fliser en levende gulvløsning, for dem der har behov for det. Da travertin er et naturmateriale er det også et materiale, der ligger i den højere ende prismæssigt, men mød os i Flisekompagniet, og vi sammensætter en god pris.

 

Eksempler fra vores sortiment: