TRAVERTIN FLISER

Overvejer du travertinfliser? Så læs med her og bliv klogere på materialet, vedligeholdelse og de forskellige typer af travertin.

Travertin og marmor fliser er velegnede, hvis du gerne vil lægge fliser, der giver rummet liv. Det er nemlig de egenskaber, der er forbundet med flere former for natursten, såsom travertin, marmor og antikt marmor. Travertin kan bruges i alle husets rum, og giver en dejlig ”blød” og elegant følelse til gulvet samt rummets helhed.

Hvad er Travertin?

Travertin (og andre natursten) absorberer fedt, olie og syre relativt let, så derfor er vores klare anbefaling en imprægnering eller voksbehandling. Vores dygtige fliseeksperter vejleder dig gerne i den rigtige behandling. Ved rengøring af travertinfliser anbefaler vi en neutral sæbe og vand, da hårde rengøringsmidler nedbryder den kalk, der er i naturstenen.

Typer af travertin fliser

Der findes to forskellige typer af travertin fliser. Den antikke, der er ubehandlet og den klassiske som er behandlet.

Antik travertin

Den antikke travertin er ubehandlet, og derfor giver et rustikt og naturligt look. Derudover forekommer flisen med slåede kanter. Overfladen på den antikke travertin er altså ujævn og med små huller. Da flisen er ubehandlet er den også en anelse med sart end den klassiske travertin. 

Se eksempler på antikke travertin fliser her

Klassisk travertin

Den klassiske travertin bliver produceret hos de diverse producenter, hvor de behandles. Behandlingen går ud på, at man samler støvet fra udskæring processen. Støvet blandes op med lim, og derefter spartles flisen. Afslutningsvis bliver flisen slebet. 

Se eksempler på klassiske travertin fliser her

Udskæring af klassisk travertin 

Klassiske travertin fliser kan skæres på to forskellige måder – som vaincut eller som crosscut. Dette giver muligheden for medbestemmelse over det endelige look. 

Vaincut

Den ene måde som travertin kan skæres på er som vaincut. Dette vil sige, at man i skæring processen skærer langs med de årer, der forekommer i naturmaterialet. 

Crosscut

Den anden måde er det modsatte af vaincut, hvor man altså med crosscut skærer på enten kryds eller tværs af årerne i flisen.

Køb dine travertin fliser hos Flisekompagniet

Flisekompagniet har stor erfaring med at sælge travertin fliser, der kommer fra nogle af verdens førende producenter. Travertin er et naturprodukt og minder på mange områder om marmor, men er mere rustikt. Travertin er en stenart og består af sedimenter fra levende organismer. Det er med til at give travertin fliser et særpræget og flot udtryk. På mange måder er travertin fliser en levende gulvløsning, for dem der har behov for det. Da travertin er et naturmateriale er det også et materiale, der ligger i den højere ende prismæssigt, men mød os i Flisekompagniet, og vi sammensætter en god pris.

 

Ofte stillede spørgsmål om travertin

Hvad er travertin?

Travertin minder på mange måder om marmor. Det er et naturprodukt, som ikke kan tåle syre. Ved rengøring af travertinfliser anbefaler vi en neutralsæbe samt vand, da hårde rengøringsmidler nedbryder den kalk, der er i naturstenen.

Hvad er forskellen på antik og klassisk travertin?

Den klassiske travertin har en behandlet overflade, hvor de små naturlige huller og ujævnheder er glattet ud. Den antikke travertin er ubehandlet og mere rustik i udtrykket.